معروف شهر های زیرزمینی دنیا

شهرهای زیرزمینی همراه با خود داستان‌هایی باورنکردنی از مسیرهای مخفی، تونل‌های باستانی، فعالیت‌های غیرقانونی، شایعات مخوف و افسانه‌های شهری دارند

بسیاری از شهر‌های زیر‌زمینی متروکه شده‌اند، اما هنوز برخی از آنها به عنوان یک فضای شهری کاربردی هستند و از اسرار زندگی روی زمین پرده برمی‌دارند. در ادامه قصد داریم تا گشت و گذاری در برخی از این شهرها داشته باشیم و شما را بیشتر با آن‌ها آشنا کنیم.

درینکویو - ترکیه

شهر «کاپادوکیه» (Cappadocia) در ترکیه مرکزی بیش از 36 شهر زیرزمینی دارد که «درینکویو» (Derinkuyu) با عمق تقریبی 85 متر، عمیق‌ترین شهر به شمار می‌رود. این شهر که در سال 1963 کشف شد با شبکه‌ای از تونل‌ها و اتاق‌ها، همه‌ی اجزای یک شهر معمولی را دارد و گفته شده که برای جمعیتی معادل 20 هزار نفر ظرفیت داشته است. زمان بازگشایی آن به سال 1965 برمی‌گردد که فقط 10 درصد آن برای بازدید عموم است و کلیسای چلیپایی و سقف تونل طاقی شکل از جاذبه‌های منحصر به فرد درینکوکو محسوب می‌شود.

تونل‌ های شانگهای - ایالات متحده

شهر زیرزمینی «تونل‌‌های شانگهای» (Shanghai Tunnels) که در پورتلند آمریکا واقع شده با شبکه‌ی پیچیده‌ای از تونل‌ها، شهر قدیمی پورتلند را به منطقه مرکز شهر وصل می‌کرده است. متاسفانه بخش اعظمی از فضاهای زیرزمینی به خاطر پروژه‌های مختلف پر شده‌اند، اما تعداد کمی از آنها همچنان پابرجا است. در آن روزگار، زیرزمین بسیاری از بارها از طریق همین تونل‌ها به اسکله رودخانه‌ «ویلامت» (Willamette) متصل می‌شد و مایحتاج خود را مستقیماً از عرشه کشتی به زیرزمین‌های خود می‌آوردند و انبار می‌کردند. طبق شایعات، از این تونل‌ها برای آدم ربایی و گماشتن آنها به عنوان خدمه کشتی نیز استفاده شده است.

ادینبورگ والتز - اسکاتلند

«ادینبورگ والتز» (Edinburgh Vaults) دنیایی تاریک و مرطوب متعلق به قرن 18 است که در زیر خیابان‌های پایتخت اسکاتلند قرار دارد. سالن‌های آن در فواصل 19 طاق‌ پل جنوبی (South Bridge) ساخته شده و قدمت این طاق‌ها‌ به دورانی برمی‌گردد که شهر ادینبورگ یک مکان خرافاتی بوده است. این مکان در اصل محل تجمع کسبه و تجار بوده یا اجناس غیرقانونی انبار می‌شد، بعدها که تجارت به خارج از آن انتقال یافت، به محل زندگی فقرای شهر تبدیل شد.

دیکسیا چنگ - چین

شهر زیرزمینی «دیکسیا چنگ» (Dixia Cheng) پکن، در دهه 1970 به عنوان یک پناهگاه در برابر جنگ، بمباران و حملات هسته‌ای ساخته شد. این مکان که تقریباً 100 ورودی مخفی دارد با تمامی امکانات نظیر چندین مدرسه، بیمارستان و سالن خواب بنا شد تا در صورت حضور طولانی شهروندان در این مکان از آنها استفاده کنند و شبکه‌ی تونل‌های طولانی آن باعث شده که به آن لقب دیوار چین زیرزمینی داده شود. در سال 2000 آن را برای بازدید عموم باز کردند و با وجودی که فقط بخش کوچکی از آن برای بازدید در نظر گرفته شده، اما توانسته گردشگران زیادی را از سراسر دنیا جذب خود کند.

گالری تصاویر