عجایب هفتگانه طبیعی دنیا

برای انتخاب عجایب هفتگانه طبیعت حدود ۳۰۰ مکان از جاذبه‌های طبیعی سراسر دنیا توسط مردم پیشنهاد شده‌اند تا در رقابت «عجایب هفتگانه طبیعی» دنیا شرکت کنند. سایت بنیاد عجایب هفتگانه برای حفظ جاذبه‌های طبیعی از خطر و حمایت از آن‌ها رای‌گیری‌ای در سال ۲۰۰۹ برگزار کرد که غار علی صدر همدان و قله دماوند از سوی ایران نیز در میان کاندیدها بودند.

گرند کنیون (The Grand Canyon)

یک ژرف‌دره است که میان آن رود کلرادو قرار دارد و در ایالت آریزونا، آمریکا قرار دارد. بخشی بزرگی از گرند کنیون در پارک ملی گرند کنیون قرار دارد که یکی از اولین پارک‌های ملی در آمریکا است. هم‌اینک هنوز در حدود ۵۰۰ سرخ‌پوست در گرند کنیون زندگی می‌کنند.گرند کنیون از جاذبه‌های بزرگ گردشگری در آمریکا است، به‌ویژه چشم‌اندازهای کنارهٔ جنوبی آن، اما مکان‌های بسیار آرامی نیز در محدودهٔ گردشیِ آن یافت می‌شود.پیاده‌روی تا کف دره به خاطر ژرفای زیاد و گرمای هوا نیاز به سطح بالایی از قدرت بدنی دارد. هرچه فرد به بخش‌های پایین‌تر دره نزدیک می‌شود گرمای هوا هم افزایش می‌یابد.

جاذبه ها - پرین پرواز

پاریکوتین (Parícutin)

پاریکوتین از جمله مکان‌های کمتر شناخته شده‌ی فهرست عجایب هفتگانه‌ی طبیعی به‌شمار می‌رود اما شگفت‌انگیز است. این شگفتی، نمونه‌ی بارزی از یک کوه آتشفشانی مخروطی‌شکل در ایالت میچواکان مکزیک است. چیزی که پاریکوتین را از دیگر آتشفشان‌های دنیا متمایز می‌سازد، شروع به فعالیت آن از سال ۱۹۴۳ تا سال ۱۹۵۲ است که طی آن دانشمندان توانستند برای نخستین بار چرخه‌ی کامل زندگی یک آتشفشان را از تولد تا مرگ از نزدیک مورد مطالعه قرار دهند. پاریکوتین که به‌مدت ۱۹ سال به فوران خود ادامه داد، نهایتاً در سال ۱۹۵۲ خاموش و احتمالاً هرگز فعال نخواهد شد.

جاذبه ها - پرین پرواز

شفق قطبی (Aurora)

شفق قطبی در هر دو قطب کره زمین قابل مشاهده است که با نمایش نورهای زیبایش به «پرتو شمالی» یا «پرتو جنوبی» معروف است. هر چه عرض جغرافیایی مکانی بیشتر باشد، احتمال دیدن این شفق‌ها نیز افزایش می‌یابد.اگرچه بسیاری از شگفتی‌های طبیعی جهان، بر روی زمین یا درون دریاها قرار دارند، اما برای دیدن شفق قطبی بایستی به آسمان خیره شد. شفق‌های قطبی نورهای زیبایی هستند که به طور طبیعی در آسمان دیده می‌شوند و معمولاً در شب و در عرض‌های جغرافیایی قطبی به چشم می‌خورند. آن‌ها در یونوسفر تشکیل می‌شوند و در سپیده‌دم قطبی قابل مشاهده هستند.

جاذبه ها - پرین پرواز

آبشار ویکتوریا (Victoria Falls)

رودخانه زامبزی که در مرزهای زامبیا و زیمباوه جاری است، آبشار ۱۰۸ متری ویکتوریا را تشکیل ‌می‌دهد. دیوید لیوینگستن، کاشف مشهور اسکاتلندی در سال ۱۸۵۵ میلادی، اولین کاشف غربی بود که آبشار ویکتوریا را پیدا کرد و آن را به افتخار ملکه ویکتوریا، آبشار ویکتوریا نامید. این آبشار در زبان بومیان منطقه «موسی اوآ تونیا» خوانده می‌شود که به معنی «مه خروشان» است.

جاذبه ها - پرین پرواز

بندر ریو دو ژانیرو (Harbor of Rio de Janeiro)

خلیج گوانابارا ۳۱ کیلومتر طول دارد و درست در شرق ریو دو ژانیرو برزیل واقع شده است. بیش از ۱۰۰ جزیره در حوالی این خلیج از جمله جزایر پاکوتا و ویلگانون قرار دارد. این جزیره‌ها از جمله شهرهایی هستند که حمل و نقل در آن‌ها به‌دلیل حفظ هوای پاک، عمدتاً با وسایط نقلیه عمومی، دوچرخه و یا پیاده‌روی انجام می‌شود.خلیج گوانابارا زمانی زیست‌بومی بسیار غنی و گوناگون داشت اما طی چند دهه‌ی گذشته، فرآیند شهرنشینی موجب تخریب محیط زیست این خلیج زیبا شده است.

جاذبه ها - پرین پرواز

دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef)

این مجموعه بزرگ، شامل بیش از سه هزار صخره و نهصد جزیره مختلف است که به صورت نواری در در دریای کورال در شرق ایالت کوئینزلند امتداد یافته‌اند و در مجموع بیش از سیصد هزار کیلومتر گستردگی و ۲۶۰۰ کیلومتر طول دارند. مرجان‌های کورال از میلیاردها اندام بسیار کوچک تشکیل شده‌اند. «دیواره بزرگ مرجانی» از جاذبه‌های گردشگری استرالیاست و یکی از نمادهای کوئینزلند به شمار می‌آید. شهرهای تانزویل، کَنز و مِکای از شهرهایی هستتند که برای دیدن صخره‌های مرجانی مورد استفاده گردشگران قرار می‌گیرند. این مجموعه در سال ۱۹۸۱ در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

جاذبه ها - پرین پرواز

قلعه اورست (Mount Everest)

قلعه اورست که در نپال با نام ساگارماتا و در تبت با عنوان کومولانگما شناخته می‌شود، یکی از شگفت‌انگیزترین عجایب روی زمین است. قلعه اورست با ۸۸۴۸ متر ارتفاع از سطح دریا، بلندترین قله روی زمین است. این کوه در رشته کوه‌های هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته ‌است.

اولین تلاش‌ها برای صعود به این قلعه، توسط کوهنوردان بریتانیایی در دهه ۱۹۲۰ انجام شد. اما اولین صعود موفقیت‌آمیز به قله اورست را ادموند هیلاری اهل نیوزلند و تنزینگ نورگای اهل شرپا (بومی كوهپايه‌هاى جنوبى‌ هيماليا) در سال ۱۹۵۳ رقم زدند.

جاذبه ها - پرین پرواز

گالری تصاویر